BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов: Карантината в България ще бъде намалена на 10 дни

Борисов: Карантината в България ще бъде намалена на 10 дни

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че карантината в България ще бъде намалена на 10 дни. Той уточни при пристигането си за участие във втория ден от заседанието на Европейския съвет в Брюксел, че е дал съответните нареждания тази сутрин.

„Вълната от новозаразени с COVID-19 върви нагоре, не само в България, но и в цяла Европа. Българската държава е осигурила необходимия брой тестове, за да може лекарите да вършат своята работа. Всичко е функция на това доколко спазваме мерките и доколко позволяваме на вируса лесно да се предава от човек на човек. Затова апелирам за дистанция, дезинфекция и носене на маски“, заяви министър-председателят.
Той сята, че мерките които страната ни взима, са достатъчни. „Грижим се и за психическото здраве на хората“, каза премиерът и апелира за повече самоконтрол и отговорност. „В България имаме добре разписани правила от Министерството на здравеопазването и, ако всички ги спазваме, няма да се налага въвеждането на нови“, допълни Борисов.
Според него децата трябва да ходят на училище и благодари на учителите, които ежедневно, отговорно и с грижа дават знания на децата в класните стаи.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 65

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!