BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Видински деца в неравностойно положение с нови придобивки за Първи юни

Видински деца в неравностойно положение с нови придобивки за Първи юни
Специализирана сензорно-акустична зала, оборудвана с най-съвременните уреди за подпомагане обучението и развитието на децата с аутизъм и със специфични потребности, откриха в сградата на Фондация „Уникалните деца на Видин“, с председател д-р Марийка Рангелова. Дарението идва от Лайънс Клуб Видин, чийто президент сега е д-р Иво Илиев и е на стойност над 8 000 лв. Специален гост на събитието бе заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика на Общината Борислава Борисова, която донесе подаръци за ползвателите на социалната услуга – топки за различни видове спорт. От името на кмета д-р Цветан Ценков тя приветства инициативата в Международния ден на детето 1 юни като иновативен метод, който помага на децата да развиват сетивата си. „Идеята е чудесна и ние я подкрепяме“, заяви Борисова и честити празника с пожелание за много здраве и усмивки. Дамският Лайънс Клуб също зарадва децата с лакомства.
По-късно в парк „Владикина бахча“ заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев присъства и на откриването на първото по рода си във Видин съоръжение за повече от 3 000 лв, отговарящо на всички изисквания за безопасност – люлка за деца в инвалидни колички. „Всички деца заслужават равен шанс и възможности да играят пълноценно навън в достъпна и безопасна среда. Тази люлка е доказателство, че нашите приятели от Лайънс Клуб за пореден път показват, че са благодетели и радетели за осъществяването на обществено значими каузи в полза на Видин и Видинския край“, каза Скорчев.
Пръв изпробва новата придобивка 12-годишният Роман Георгиев – посетител във Фондацията „Уникалните деца на Видин“.

Екип Видин Вест

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!