BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В памет на унгарския революционер Лайош Кошут (СНИМКИ)

В памет на унгарския революционер Лайош Кошут (СНИМКИ)

Кметът на Община Видин и заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика, поднесоха цветя пред паметната плоча на Лайош Кошут в града, съобщиха от пресслужбата на областния град.

Поводът е отбелязването на 172-годишнината от Унгарската революция и борбата за свобода от 1848-1849 г. и Националния празник на Унгария, който се чества на 15 март.
Паметният знак се намира в двора пред къщата на 91-годишната Сашка Николова, чийто прадядо е приютил за кратко революционера през 1849 година. Той е поставен тук през 1993 година. От тогава почти ежегодно Община Видин, съвместно с Посолството на Унгария у нас провеждат официална церемония на това място. Сега, заради извънредното положение в страната, обявено във връзка с разпространението на COVID-19, тя не се състоя.
Д-р Ценков и Борисова бяха посрещнати от стопанката на къщата, която е най-старата във Видин – на повече от 250 години и е паметник на културата. Те обещаха на баба Сашка осигуряването на социален работник, който да й помага в ежедневните задължения.

По повод Националния празник кметът на Община Видин изпрати поздравителен адрес до извънредния и пълномощен посланик на Унгария у нас Нейно Превъзходителство Текла Харангозо.

СНИМКИ:ОБЩИНА ВИДИН

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 8

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!