BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Грамоти и награди за участници и победители в „Квартални войни“ (снимки)

Съвместната кампания на Община Видин и Сдружение „Активно общество“, която продължи почти месец, приключи. За обявяване на победителите бе избрана датата 29 юни – Ден на река Дунав. На специално събитие кметът на Общината д-р Цветан Ценков, заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев и председателят на Сдружението Радослав Георгиев поздравиха десетките граждани и жители на населени места, включили се в надпреварата. Награждаването се състоя в зеленото пространство пред бл. 58А на бул. „Панония“. Хората, живеещи в този вход на кооперацията, спечелиха първото място в категория „Квартали на град Видин“. Биляна Вилхемова благодари от името на всички за отличието. На второ и трето място се подредиха Димитър Тодоров (ул. „Баба Вида“ №13) и Петя и Николай Николови (ул. „Търговска“ №4). Грамотите бяха връчени от видинският кмет. „Похвално е, че жителите на град Видин и населените места откликнаха на инициативата да се грижат и преобразят местата около родните си домове“ – заяви той и допълни, че с активното си участие те подкрепят Общината в поддържането на зелените площи, тъй като тази дейност вече е нейна. Д-р Ценков каза, че е закупена нова техника, предстои реорганизиране изцяло на дейностите по чистота, озеленяване и строително-ремонтни работи. Кметът поздрави всички с Деня на река Дунав и честити на имениците, които празнуват на Петровден.
Отличията в категория „Населени места в община Видин“ връчи Светослав Скорчев. Спечелилите са: НЧ „Пробуда – 1901“, с. Майор Узуново, НЧ „Просвета – 1937“, с. Кутово и НЧ „Съгласие – 1936“, с. Слана бара.
Със специална награда за активно включване в инициативата беше отличен Богомил Петров – еколог и фотожурналист. Освен на наградените, грамоти бяха връчени и на всички участници в кампанията.
Наградите за спечелилите първо място в двете категории са по две пейки, изработени от строителната група към Община Видин, а за тези на вторите и трети места – моторни тримери и паркови кошчета, осигурени от Сдружение „Активно общество“.
По време на събитието стана ясно, че целта е кампанията „Квартални войни“ да се превърне в традиционна, за да може с общи усилия междублоковите пространства и кварталите във Видин, както и населените места на територията на Общината да станат по-приветливи, чисти и уютни.


Екип Видин Вест

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!