BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Директорът на МВР-ВИДИН с подробности за инцидента с агресията над бездомник

Директорът на МВР-ВИДИН с подробности за инцидента с агресията над бездомник

Младежът, който проявил агресия към възрастен човек във видеото споделено в социалните мрежи, имал своя версия пред полицията за инцидента. Същият е възпитаник на видинско училище и до момента не е имал криминални прояви. Това съобщи, пред медии директорът на МВР-Видин старши комисар Петър Коцин.

Припомняме, че във видеото се вижда как младежът поваля на земята възрастния мъж с ритник в гърба. Пострадалият човек е 58- годишният Васко Георгиев.

Извършителят е задържан в ареста за 24 часа. Хулиганската проява е станала снощи, в централна улица във Видин, около 20:00 часа. Областната дирекция на МВР-Видин се самосезирала от видеото споделено в социалните мрежи. До момента няма подаден официален сигнал към тях, каза директорът на полицията в града.

Според версията на непълнолетния извършител, той заедно с приятелите си седяли на пейка в парка, тогава бил провокиран от минувачът, който по думите му го напсувал и ги подгонил. Младежът разказал пред полицията, че това не е единственият път в който бил провокиран от същия човек, имало и предишни такива случаи. Това е версията на 16-годишния нападател. Версията обаче на нападнатия в гръб човек все още не се знае, тъй като ст. ком. Коцин уточни, че същият е бездомник и ще трябва да го търсят без да знаят някакви подробности за него, като адрес, близки и т.н. Той допълни, че възрастния мъж не е потърсил лекарска помощ, тъй като от видинската болница не са подавали сигнал към тях.

В момента се работи по документирането на случая, има и видеоматериали от инцидента, информира директорът на МВР. Той разкри, че има 5-ма свидетели на случая. Един от тях е пълнолетен и в момента се снемат сведения от него, с другите 4-ма също се работи. След като бъдат събрани достатъчно материали, те ще бъдат докладвани на прокуратурата във Видин, която ще прецени дали да бъде повдигнато обвинение срещу нападателят. Ако му бъде повдигнато, то ще бъде за хулиганска проява по чл. 325 ал. 1., допълни старши комисар Коцин.

Още по темата и видео:

МВР-Видин се самосезира и установи младежа, който нападна беззащитен човек в гръб в града

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 1 186

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!