BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

До момента: Няма нарушения в обектите, предлагащи риба в София

До момента: Няма нарушения в обектите, предлагащи риба в София

Няма регистрирани нарушения в обектите, предлагащи риба на пазара в София до момента. Това каза за сутрешния блок началникът на отдела по контрол на храните в Българската агенция по безопасност на храните за София-град д-р Галя Викьова пред Агенция „Фокус“. Тя припомни, че в навечерието на Никулден проверките са засилени.
Рибата трябва да се предлага само в регламентирани обекти и да бъде придружена с документи доказващи произхода й, обясни тя и уточни, че охладената риба се съхранява върху лед на около 0°, а замразената при -18°. Викьова даде и конкретни съвети за потребителите, с които да са сигурни, че рибата, която закупуват, е прясна. „Очите трябва да са бистри и изпъкнали. Люспите трябва да са прилепнали към тялото, а слузта, която се отделя трябва да е бистра и прозрачна. Хрилете трябва да са розово-червеникави, да няма силно издуване на корема, нито хлътване на мускулатурата при натиск. Мускулатурата трябва да е еластична и бързо да се възстановя след натиск с пръст“, отбеляза тя.
Д-р Галя Викьова каза още, че при съмнения потребители могат да се обърнат към БАБХ, която ще извърши съответните проверки. Санкциите за нарушителите са различни и варират от 500 лв. до 3000 лв.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 4

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!