BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заместник областните управители на Видин взеха участие в Трансгранична конференция „Опазване на почвите“

Заместник областните управители на Видин взеха участие в Трансгранична конференция „Опазване на почвите“

За мен е изключително удоволствие да взема участие в днешната Трансгранична конференция по проект „ИНИЦИАТИВА ЗА ОПАЗВАНЕ НА ПОЧВИТЕ СЕГА! ИОПС“. Приветствам с „Добре дошли“ и водещия партньор по проекта – Регионална Агенция за Развитие на Източна Сърбия, която има традиционно добри делови отношения с институции и неправителствени организации от област Видин. Това каза заместник областният управител Анжело Методиев, който вчера взе участие в конференция по проект „ИНИЦИАТИВА ЗА ОПАЗВАНЕ НА ПОЧВИТЕ СЕГА! ИОПС“, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРЕКТ ИПП България-Сърбия 2014-2020, информират Областна администрация Видин.

Заместник областният управител поздрави кмета на общ. Бойница – Анета Генчева и служителите в общинската администрация, за инициативността и усилията, които полагат за развитието на областта ни. Анжело Методиев отбеляза, че темата, която проекта обхваща е всеобхватна, защото животът на планетата се определя от чистотата на почвата, въздуха и водата.
С приветствие към всички участници в конференцията се обърнаха още Анета Генчева и Зоран Милованович, представител на водещия партньор. Участие в среща взеха и заместник областният управител Лъчезар Попиванов, експерти от Областна администрация Видин, от общинските администрации, от държавни институции, както и делегация от Сърбия, в която участват експерти в областта на селското стопанство и околната среда.
На среща днес ще бъдат представени законодателството и политиките в областта на опазването на почвите в Р. България и Р. Сърбия. Участниците ще дискутират по актуални въпроси и проблеми по прилагането на българското и сръбското законодателство, политики и стратегии в областта на опазване на почвените ресурси. Ще бъдат представени добри практики в областта на политиките за опазване на почвените ресурси.
В рамките на двудневната конференция, участниците ще дискутират и определят ключовите аспекти на Трансграничния план за действие за опазване на почвата, както и ще сформират Трансгранична работна група, в която ще се включат експерти от двете съседни страни.

Екип:Видин Вест

Посещения: 22

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!