BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започват масови проверки за спазване на мерките във Враца заради разпространението на коронавируса в областта

Заради променящата се ситуация с разпространението на COVID-19 и множество сигнали за неспазване на противоепидемичните мерки в град Враца, по решение на Общинския оперативен щаб – стартират масови съвместни проверки.

Белодробният диспансер работи на пълен капацитет, информират от пресслужбата на община Враца.

През изминалото денонощие 28 лица от региона са с положителен резултат за коронавирус, като 22 от тях са на територията на община Враца.

Кметът Калин Каменов коментира, че до края на деня ще бъдат създадени мобилни групи от служители на Инспектората и здравния отдел, които да осъществяват постоянни проверки за спазване на противоепидемичните мерки, съвместно с представители на РЗИ, Агенция по храните и полицията. Инспекциите ще са комплексни и няма да касаят само търговските обекти, но и детски, учебни и лечебни заведения, както и закритите обществени пространства.

Управителят на Белодробния диспансер д-р Костадин Шахов заяви, че здравното заведение работи на пълен капацитет и ако броят на новозаразените продължи да се увеличава с тези темпове, болните ще трябва да бъдат настанявани за лечение в МБАЛ „Христо Ботев“.

Към момента ситуацията в детските и учебни заведения е нормална и учебният процес няма да бъде преустановяван.


Снимки:община Враца

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!