BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заразяването с Covid-19 е възможно и на повече от 2 метра

Заразяването с Covid-19 е възможно и на повече от 2 метра

Американският Център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) предупреди за вероятността от заразяване с коронавирус на разстояние повече от 2 метра, а не само чрез близък контакт, се казва в документ, публикуван на уебсайта на агенцията, цитиран от ТАСС.

Авторите на съобщението подчертават, че това е възможно в „затворени помещения с лоша вентилация, в някои случаи, когато пациентът диша тежко, например пее или спортува“.
В тази връзка специалистите на Центъра предупреждават, че „учените смятат, че определено количество малки частици, които се разпространяват от хора с COVID-19, са концентрирани в достатъчен обем, за да разпространят вируса на други хора. Тези, които са се заразили, са били в същата стая по едно и също време с болния човек или малко след излизането му, въпреки че най-честата инфекция остава при близък контакт, казаха от CDC.

CDC се оказа в центъра на поредния скандал, когато издаде подобно предупреждение през септември, но след това то беше премахнато от сайта. Отделът обясни това с погрешно публикуване на проектоверсия на документа.
Според данни на университета Джон Хопкинс в САЩ броят на случаите на коронавирус е надхвърлил 7,4 милиона, включително президентът Тръмп и съпругата му. Повече от 209 хиляди души са починали от COVID-19.

Източник:dariknews.bg

Посещения: 117

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!