BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За първи път Враца се включва в Нощта на литературата

За първи път Враца се включва в Нощта на литературата

С четене на откъси от известни книги на чуждестранни автори, Враца за първи път ще се включи в инициативата „Нощ на литературата“, която ще се проведе на 7 октомври, информират от пресцентъра на общината.

Три ще бъдат обособените четящи гнезда, където ще звучат творбите на съвременни европейски автори. Първата локация е Регионална библиотека „Христо Ботев“, където от 18.00 ч., на открито, ще се четат откъси от творби за деца от сръбски и немски писатели. Литературното пътешествие ще продължи в 18.45 ч., в кафене „Старата къща“, с произведения на френски и английски творци. На терасите на Младежки дом, от 19.30 ч., ще бъдат представени книги на италиански и шведски автори.
Събитието „Нощ на литературата“ се организира от Община Враца, съвместно с Регионална библиотека „Христо Ботев“ и Младежки дом.

Началото на инициативата е дадено през 2006 г. от Чешките центрове по света. Провежда се по едно и също време в различни европейски градове. България се включва за девета поредна година. Главни организатори са посолствата и културните институти на европейски страни (EUNIC България), Представителството на Европейската комисия в България, Фондация „Детски книги“.
Целта на събитието е да повиши обществения интерес към съвременната европейска литература и към нейните идейни и творчески направления.

Снимка:община Враца

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 13

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!