BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Зрелостниците от XII „б“ клас от ППМГ „Екзарх Антим I“ получиха своите дипломи (Снимки)

Зрелостниците от XII „б“ клас от ППМГ „Екзарх Антим I“ получиха своите дипломи (Снимки)

Тържествената церемония се състоя в двора на елитната гимназия, където се събраха много учители, родители и гости.

Профилираната природо-математическа гимназия тази година изпрати общо 99 зрелостници, 46 от които постигат успех над 5.50, 14 са с над 5.90. На матурите по математика отличните оценки са 17, по български език и литература – 25, по английски език – 13, по биология и здравно образование – 7, по история и цивилизация – 3.

На тържеството бяха раздадени плакети и грамоти за отличен успех, а първенецът на випуск 2020 Димитър Митков от XII „г“ клас, който завършва паралелка с профил „Природни науки“, с общ успех отличен 5.99, има също отличен 6.00 на държавния зрелостен изпит по математика и отличен 5.96 по български език и литература. Той получи и парични награди, подсигурени от ръководството на училището, първия випуск на гимназията, от баскетболната легенда Коста Илиев и от арх. Любомир Станиславов.

Сред официалните лица бяха Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, заместник-областният управител Анжело Методиев, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, бившите възпитаници – изпълнителният директор на Automotive Cluster Bulgaria арх. Любомир Станиславов, спортният директор на Световната баскетболна асоциация със седалище Женева, Швейцария – Коста Илиев и др., съобщиха от община Видин.

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, която е бивш възпитаник на гимназията, поздрави присъстващите и отправи послание към зрелостниците: „Убедена съм, че разделяйки се с любимото училище, чиято история винаги е била неразделна част от историята на Видин, ще запазите топли спомени, добри чувства и хубави приятелства. Бъдете последователни, мислещи и креативни, бъдете достойни личности, постигайте мечтите си – те се сбъдват с много труд и постоянство. Но където и да ви отведе животът, винаги се връщайте в родния град. Видин ще ви очаква!“. Тя изрази задоволството си от новата визия и отличните условия за обучение и спорт в училището след ремонта по проекта за модернизиране на образователната инфраструктура, реализиран от Общината в рамките на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Снимки:община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 185

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!