BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инициатива на Общинския съвет по наркотичните вещества по повод Световния ден за психичното здраве(Снимки)

Инициатива на Общинския съвет по наркотичните вещества по повод Световния ден за психичното здраве(Снимки)

Той се отбелязва на 10 октомври и тази година е под мотото „Психично здраве за всички“. В навечерието му експертите от Общинския съвет по наркотичните вещества (ОСНВ) във Видин раздаваха на гражданите разноцветни балони с послания и флаери със съвети за позитивен живот и повече усмивки.

Те тръгнаха от площад „Бдинци“ и продължиха по ул. „Търговска“, а хората ги посрещаха с интерес. Инициативата има за цел да привлече вниманието върху важния проблем за опазване на психичното здраве, който у нас обикновено се неглижира, информират от местната администрация. Затова от ОСНВ призоваха: „Погрижи се за себе си!“.

Статистиката показва, че българите най-често страдат от тревожни разстройства – 11.4% от населението, разстройства на настроението (депресии и афективни състояния) – 6.2%, злоупотреби с вещества – 3.3 %. Основната причина за появата им е стресът в ежедневието и особеностите на начина на живот. Най-разпространените погрешни вярвания са, че хората с психични болести са опасни. От ключово значение е обществото да преодолее предразсъдъците към проблема и навреме да се търси психиатрична и психотерапевтична помощ, за да се получи адекватно лечение още в ранните стадии на разстройството.
В Световния ден за психичното здраве стартира информационната кампания „Живей, не страдай“, в подкрепа на хората с психични заболявания.

Снимки:община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 14

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!