BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Корнелия Нинова, БСП: Има съдебно решение, че не съм уволнявана за корупция – управляващите да спрат да потварят тези мантри

Корнелия Нинова, БСП: Има съдебно решение, че не съм уволнявана за корупция – управляващите да спрат да потварят тези мантри

Има съдебно решение, че не съм уволнявана за корупция – управляващите да спрат да потварят тези мантри.
Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата по рокадите в кабинета, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„На г-н Лъчезар Иванов ще кажа същото като на г-н Симеонов. Четете ги тези съдебни решения бе колеги. Имам и такова, че не съм уволнявана за корупция. Ще ви го предоставя лично, за да спрете да повтаряте тези мантри постоянно. Имам решение на съда, че съм невинна по този казус.
„Какво сме направили като управляващи и аз като председател на Социална комисия? Много ви е къса паметта, но за много кратко време увеличихме минималната заплата, броят на семействата, които получават социални помощи, обезщетението на дете за една и две години“, изброи Корнелия Нинова. Тя посочи, че БСП е замразила стажа и възрастта за пенсиониране. „Вършили сме си работата, както сме я разбирали“.
Вие не само, че не събирахте подписи, вие просто я приехте в Министерски съвет. Има решение на МС, че сте я приели и я внасяте в парламента. Това не е ли досаттъчно ясен акт, че правителството на Борисов прие Истнабулската конвенция. Когато видя обществения отзвук, тогава я оттегли“, каза Нинова.
Лидерът на БСП отговори и на Милена Дамянова и посочи, че не е казвала, че българските учебници се правят натъмно. „Казах, че е подменяно съдържание на българска история в учебниците. Вместо да ми обяснявате процедурата, идете при онези родители, които протестират. Идете при онези директори на училища, които вие много добре знаете, че идваха тук и ни предоставиха джендър анкетата, учебниците, в които български класици отпадат. Спорът в тази зала не е между нас или вас само, той е отзвук на обществените отношения. Той трябва да е отговор на тези хора отвън, които ни гледат тук.Кажете на тези хора, които протестират това, което казвате на мен тук, да видим как ще ви разберат и дали ще ви разберат? Идете им кажете, че някой ги е довел и организирал. Престанете да обиждате интелигентния български народ. Щом някой е против правителството, значи някой го е довел. Щом някой има различно мнение, значи трябва да ходи в затвора. Тази пълзяща пълна диктатура дотук ни дойде. Никой няма право на протест, защото някой го бил организирал“, заяви Нинова.Според нея, ако изборите са били честни, конфигурацията в парламента е нямало да бъде същата.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 12

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!