BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лекари от София преглеждат и лекуват безплатно възрастни хора

Лекари от София преглеждат и лекуват безплатно възрастни хора

Благородна инциатива в помощ на възрастните хора в домове. Ръка протягат очни лекари от Aлександровска болница, съобщава NOVA.
Те ходят от дом на дом, за да преглеждат хора от третата възраст абсолютно безплатно. Ако някой има нужда от операция или лечение – те се заемат отново изцяло безвъзмездно. А до този момент са прегледали около 460 души, предаде Дарик.
„Инициативата се роди преди няколко месеца – в хода на наша друга такава, която беше в помощ на децата в София. Ние години наред преглеждаме възпитаници на детските градини и след разговори с Йорданка Фандъкова решихме, че имаме възможност да подпомогнем и възрастните хора в София”, разказа доц. Александър Оскар, началник на Клиниката по очни болести в лечебното заведение.
Той допълни, че инициативата е насочена към всички пенсионери, които са лишени от грижи. Днес в клиниката ще бъде направена операция на 72-годишна жена, която е загубила зрението си в резултат на влошаване на психичното й здраве.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 8

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!