BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лодки с послания плуват в р. Дунав, край Видин по случай Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици (Снимки)

Лодки с послания плуват в р. Дунав, край Видин по случай Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици (Снимки)

Инициативата е на Общинския съвет по наркотичните вещества и доброволците от Общинския младежки съвет за превенция на зависимости във Видин, а поводът е 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Пред БиблиоПощата към РБ „Михалаки Георгиев“ в града, под мотото „По-добри знания, за по-добри грижи“, ученици писаха мъдри мисли, свързани с проблема, след което листчетата бяха сгънати под формата на „лодки на надеждата“ и пуснати по течението на река Дунав при Телеграф капия. „Светът е необятен, изкушения дебнат отвсякъде, не попадай в техния плен“ и „Търси щастието в себе си, а не в дрогата“, бяха само част от посланията на младежите.
Председателят на Общинския съвет по наркотичните вещества във Видин Красимира Елисеева връчи сертификати на доброволци с активна дейност по превенция на зависимости в училищна среда, които тази година са завършили средното си образование. Всички участници в кампанията получиха информационни материали.

Решението да се отбелязва датата 26 юни е прието на Общо събрание на ООН през 1987 г. и се свързва с усилията и съпричастността на страните членки в обединението им срещу настъплението на психоактивни вещества.

Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 61

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!