BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Медицински специалисти от Община Видин проверяват пътници за симптоми на коронавирус (СНИМКИ)

Медицински специалисти от Община Видин проверяват пътници за симптоми на коронавирус (СНИМКИ)

Екипите започнаха работа в 13.00 ч. днес, посрещайки автобус, пристигащ от София във Видин, съобщиха от пресслужбата на общината.

Специалистите, снабдени със защитни облекла, маски и ръкавици, премериха температурата на пътниците с безконтактни термометри.
Мярката за превенция на разпространението на коронавирус бе предприета, след като вчера Общинският кризисен щаб взе решение на свое заседание. Тя се отнася за проверка на пристигащите автобуси и влакове от София. Изготвен е график, по който ще се работи ежедневно в периода на обявеното до 29 март извънредно положение в страната.
Медицинските специалисти от направление „Социални услуги и здравни дейности“ към Община Видин се включват доброволно в инициативата, давайки своя принос в борбата с коварния вирус.
Ако се установи повишена температура при някой от пътниците, той се насочва към общопрактикуващия лекар или към Центъра за спешна медицинска помощ.
На мястото присъства и заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, която отговаря за организацията на целия процес и даде необходимите указания.

СНИМКИ:ОБЩИНА ВИДИН

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 138

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!