BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Миладин Боянов от Сдружение „Активно общество“ организира лекция пред ученици в Дреновец

Миладин Боянов от Сдружение „Активно общество“ организира лекция пред ученици в Дреновец

Единадесетокласникът Миладин Боянов от село Дреновец, който от около една година членува в Сдружение „Активно общество“, изнесе лекция на тема „Световния ден на СПИН/ХИВ” пред ученици от гимназиален курс в училище „Никола Йонков Вапцаров“ – село Дреновец, където самият Миладин учи.

„От доста време желая да направя нещо такова, тъй като искам да уча медицина. И за мен това е много важно, тъй като СПИН е заболяване, с което всяка една минута се заразяват нови и нови хора. По случай Световния ден за борба срещу СПИН/ХИВ реших да направя една такава лекция пред ученици от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ в село Дреновец“, разказа Миладин.

Той допълни, че се радва от интереса, с който съучениците му изслушали лекцията.

„От началото се притеснявах – тъй като ми е първа лекция – да говоря пред местна аудитория, и си мислех: „Боже, дали ще се случат нещата? Дали ще проявят интерес съучениците ми“. Имаха интерес, слушаха цялата лекция през цялото време с много голям интерес, не ме прекъсваха. Опитах се да обясня много подробно, но и на разбираем език“, обясни младежът. Разказа, че в подготовката за лекцията се консултирал за всичко с д-р Радосвета Стаменкова, изпълнителен директор на „Българска асоциация по семейно планиране“. От ръководството на училището също подкрепили идеята на единадесетокласника.

Младежът вече планира и следващи лекции, които ще се занимават с проблемите за расизма и дискриминацията.

„На 13 декември ще е първата – в село Дреновец, предимно пред деца от 5 до 12 клас. След това имам идеи за лекции на същата тема в село Бело поле и в село Ружинци. Мисля си, че темата, която съм е избрал, е много подходяща, тъй като расизмът е проблем, който не само в България съществува – има го по целия свят“, сподели Миладин.

Екип: Видин Вест

Посещения: 157

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!