BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министър Вълчев не изключва да има учебни часове през събота и неделя

Министър Вълчев не изключва да има учебни часове през събота и неделя

Над 90% от училищата са въвели електронна форма на обучение, като се надяваме тези проценти да се разширят, тъй като имаме уверението, че някои от училищата и днес създават организация. Може двама учители да работят с един клас, може и още един да се присъедини. Мога да кажа, че това, което се случва последните дни, е наистина впечатляващо и забележително. Това обяви на пресконференция в сградата на Министерския съвет образователният министър Красимир Вълчев по повод протичането на учебните часове в дигитална среда заради обявеното извънредно положение срещу коронавируса, предаде Novini.bg

Министърът коментира, че всяко училище само е избрало формите си, говори се основно за синхронна и асинхронна форма на обучение. Синхронното обучение предполага по-сериозна организация на работа за разлика от асинхронното. При асинхронната форма се възлагат задачи на учениците и тук е хубаво да помагат и родителите.
Той подчерта, че близо 2000 учители не разполагат с техническа възможност да преподават в електронен вариант, тъй като не разполагат с въпросната техника. Той допълни, че за целта МОН ще отпусне между 1 и 2 милиона лева за закупуване на техническо оборудван, която да бъде ползвана от учителите.
На места, където има проблем с електронните платформи, още днес изпращат указания за работа с тях. Става дума за пакет на Майкрософт, за който няма да се плаща допълнително, тъй като той е включен в пакета, разясни той.
По отношение на достъпът до интернет просветният министър посочи, че до няколко дни този въпрос ще бъде разрешен в обособените квартали и села в концентрация на деца от ромски произход.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 45

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!