BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Монтана въвежда онлайн управление на отпадъците (Снимки)

Монтана въвежда онлайн управление на отпадъците (Снимки)

Договор за въвеждане на онлайн система за умно управление на отпадъците подписаха кметът на Монтана Златко Живков и старшият директор „Корпоративни продажби” на А1 Иван Иванов, съобщиха от пресцентъра на града.

„Надявам се тази система да оптимизира услугата за сметосъбиране максимално, заяви Живков. Върху 747 контейнера в различните зони на Монтана са поставени датчици. Чрез тях автоматично се отчита степента на запълване със смет. След натрупване на данните за изхвърлените количества, движението и работата на камионите за сметосъбиране ще бъдат приложени автоматизирани изчисления на маршрути и навигация. Очаква се от спестяването на ресурси да бъдат намалени разходите за извършване на услугата и да се въведе по-добър контрол, заяви още Живков.

„На практика ще направим интеграция на данните от приходите от такса смет с тези, които отчита онлайн системата от умното сметосъбиране. След натрупването на определена статистика ще може да се направи съпоставка между това какви количества смет се натрупват от гражданите в различните райони и какви са приходите от такса смет в тези райони”, уточни заместник кметът на община Монтана Диман Георгиев.

„Това е първата система да умно сметосъбиране, заяви Иван Иванов. В Северозапада бе изградена мрежа от нова технология, която гарантира сигурността и възможността за такъв тип решения. Това е една много сериозна крачка в бъдещето. Първо се въвежда контрол върху сметосъбирането като услуга и върху изразходваните средства от такса смет, второ се подобрява чистотата на града и трето се въвежда по-голяма прозрачност за хората. Допълнителният бонус за гражданите е, че предстои да бъде разработено безплатно онлайн приложение, което ще предлага информацията къде най-близо има незапълнен контейнер.

Снимки: Община Монтана

Екип: Видин Вест

Посещения: 3

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!