BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наградиха с почетни звания заслужили ломчани и творчески колективи в деня на Лом (Снимки)

Наградиха с почетни звания заслужили ломчани и творчески колективи в деня на Лом (Снимки)

С празнична литургия за здравето и благоденствието на ломчани, отслужена от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил, започнаха изявите, посветени на Деня на Лом, „Вяра, Надежда, Любов“. Заслужили ломчани и творчески колективи бяха наградени с почетни звания на тържествената сесия на Общинския съвет, съобщиха от пресслужбата на града.

За значим принос в развитието на културната дейност и популяризиране името на града и общината, с „Почетен знак на Община Лом“ бе награден Драматичният театър „Кръстьо Пишурка“ при НЧ „Постоянство 1856“. По повод 90 години от основаването му и за значим принос образователната и културната дейност, с „Почетен знак на Община Лом“ бе удостоен и фанфарният оркестър към ОУ „Константин Фотинов“, който изнесе концерт преди началото на тържествената сесия.

Дългогодишният директор на ПГХЗ „Дмитрий Ив. Менделеев“ Димитринка Кузманова също бе удостоена с „Почетен знак на Община Лом“ за значим принос в развитието на образователното дело.

С „Почетен знак на Кмета на Община Лом“ бяха удостоени литературният критик и изследовател на творческото дело и живота на Яна Язова – Петър Величков, директорката на ДГ „Звънче“ №12 Анжела Борисова – за значим принос в сферата на предучилищното възпитание и по повод 40 години от основаването на детската градина, архитектите Борис Борисов и Евдокия Борисова, художникът Йордан Каменов и ветеранът самодеец Иван Радулов.

С благодарствени плакети за общественополезна дейност бяха наградени Даниела Константинова, Жана Замфирова и Емилия Средкова.

Народните представители инж. Дилян Димитров и Ирена Димова и председателят на 39-ото Народно събрание доц. д-р Борислав Великов, който е и Почетен гражданин на Лом, бяха гости на тържествената сесия на Общинския съвет и поздравиха ломчани за техния празник. Приветствия отправиха и Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, областният управител Росен Белчев, председателят на Общинския съвет Христина Христова и кметът Пенка Пенкова.

Поздравителни адреси и пожелания към ломчани изпратиха президентът на Република България Румен Радев, Националното сдружение на общините в Република България, общини, фирми и институции.

Тържествената сесия започна с химните на Република България и Европейския съюз и музикален поздрав от вокалната група „Шоколадче“. Кметът Пенка Пенкова обяви, че Община Лом дарява средствата, предназначени за празничния коктейл в Деня на Лом, за заснемането на клип с кадри от Лом, с който „Шоколадче“ ще участва в Националния конкурс „Детска мелодия на годината“.

Снимки: гр. Лом

Екип: Видин Вест

Посещения: 2

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!