BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 87 % от дружествата и ЕТ в област Видин вече обявиха доходите си пред НАП

Над 87 % от дружествата и ЕТ в област Видин вече обявиха доходите си пред НАП

Фирми и ЕТ декларират и плащат данъците си до 30 юни.

12 дни преди изтичането на крайния срок, над 87 % от фирмите, регистрирани в област Видин, са обявили пред НАП приходите си за 2019 година, съобщиха от ТД на НАП Велико Търново – офис Видин. Едноличните търговци, които плащат патентен данък и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, които вече са подали декларации за доходите, надвишават 950.

От НАП напомнят, че срокът за деклариране и внасяне на данъка върху доходите на ЕТ и окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане е 30 юни. До края на юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и годишна декларация образец № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.
30 юни е и срокът, в който фирмите декларират и плащат корпоративен данък /чл. 92 и 93 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, данък върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и данък върху дейността от опериране на кораби.

Подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета, се извършват онлайн, чрез портала за е-услуги: https://inetdec.nra.bg/, с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП за физически лица или квалифициран електронен подпис (КЕП).

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 4

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!