BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Налагат нови, по-строги мерки срещу COVID – 19

Налагат нови, по-строги мерки срещу COVID – 19

От утре остават да работят само хранителните магазини, банките, застрахователните дружества, бензиностанциите и държавните институции.

Това съобщи преди минтути шефът на Националния оперативен щаб проф. доктор Венцислав Мотафчийски.
По думите му приложените до момента мерски не дават резултати. Хората не спазват карантинния срок, а днес масово са се обаждали на Националния телефон за да питат дали ще работят фризьорските салони и фитнесите.

„Щом това вълнува обществото, значи не сме узрели за да осъзнаем каква невиждана епидемия идва към нас“, каза Мотафчийски.

По-рано днес премиерът Борисов заяви, че ще се затварят и магазини, които допускат струпване на хора в обектите си.
Заради извънредното положение заради коронавируса Бойко Борисов обяви още, че се удължават срокове за издаване на документи, протоколите за скъпи лекарства и решенията на ТЕЛК.

С 6 месеца се удължава срокът за издаване на нови документи за самоличност, до май пък се удължава за подмяна на другите документи. Решенията на ТЕЛК се удължават до март, а на протоколите за скъпите лекарства – с 12 месеца.

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ В ЕМИСИИТЕ НИ НОВИНИ

Посещения: 854

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!