BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Незаконни огнестрелни оръжия, боеприпаси, антики и алкохол са иззети при спецоперация в община Вършец

Незаконни огнестрелни оръжия, боеприпаси, антики и алкохол са иззети при спецоперация в община Вършец

Образувани са 4 досъдебни производства, иззети са 6 незаконно притежавани огнестрелни оръжия, задържани са 2-ма жители на гр. Вършец, съобщават от МВР-Монтана.

На 23 юни между 08,30 ч. и 17,00 ч. на територията, обслужвана от РУ Вършец, е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност под ръководството на Окръжна прокуратура Монтана. В операцията са участвали екипи на ОДМВР Монтана, РУ Вършец и ЗЖУ Монтана.
Извършени са проверки на 10 частни домове, 35 МПС и 76 лица.
В хода на процесуално-следствените действия са образувани 4 досъдебни производства и една преписка.

При извършеното претъсване в 4 частни домове в гр. Вършец, обитавани от местни жители, трима от които криминално проявени и осъждани, са намерени и иззети 6 незаконно притежавани огнестрелни оръжия и боеприпаси– 3 пистолета с демонтирани предпазни муфи, самоделно направен пистолет, с дървена ръкохватка и цев и две гладкоцевни пушки.

В две от жилищата са открити 229 патинирани предмети с различна форма и размери – монети, копчета, гривни и кюлчета, представляващи културно – исторически ценности, както и металдетектор.

От частния дом на 83-годишна жителка на с. Долно Озирово са иззети 5 стъклени дамаджани с вместимост от 20, 30 и 40 литра, съдържащи общо около 110 литра прозрачна течност с мирис на етилов алкохол, за които не са представени документи за платен акциз.

В полицейския арест на РУ Берковица за 24 часа са задържани 2-ма жители на гр. Вършец. Разследванията по случаите продължават под ръководството на прокуратурата.

Снимката е илюстративна

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 155

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!