BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови 15 случая на КОВИД-19 у нас, заразените станаха 185

Нови 15 случая на КОВИД-19 у нас, заразените станаха 185
Общо 15 положителни проби за коронавирус нови случаи са регистрирани днес. Нови 11 случая има в София, две в Бругас и един в Стара Загора, като пациентът е от Карлово.

Така бройката на установените у нас става 185, обяви на редовния си брифинг шефът на Оперативния щам ген. Венцислав Мутафчийски.

На въпрос дали ще бъде удължено извънредното положение у нас, Венцислав Мутафчийски заяви, че това никой още не може да каже, като извънредното положение е обявено до 12 април. Едва като се наближи срокът и според динамиката на ситуацията, тогава ще се преценява.

Ние все още сме с дъното на изкачването, отсече Мутафчийски и добави: Ние не сме тръгнали още да се изкачваме. А кога, с каква скорост и докъде ще се изкачим – никой не може да каже.

В момента около 30 души се намират в болница, а колко ще бъдат в пика на кризата, вследствие на инфекцията, Венцислав Мутафчийски заяви, че не може да каже. Според него имагинерно премиерът е заявил малко по-рано бройка от 4000 болни.

Интензивното отделение на белодробната болница в София е под карантина, стана ясно още на брифинга. От днес „Софиямед“ и „Токуда“ възстановяват своята нормална работа с изключение на клиниките, които лекуват пациенти с коронавирус.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!