BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нов шанс за безработните от три общини в Монтанско

Нов шанс за безработните от три общини в Монтанско

Стартира проектът на КНСБ „Нови умения – нови възможности“.Той е част от Националния план за действие по заетостта 2020 и ще бъде реализиран в общините Монтана, Медковец и Якимово. Основната цел на проекта е подобряване на достъпа до пазара на труда на безработни лица от рисковите групи, както и повишаване на пригодността и адаптивността им за последваща заетост.

Общо 48 лица в област Монтана ще придобият професионална квалификация по част от професия „Социалнен асистент“, със специалности „Подпомагане на възрастни“ и „Подпомагане на деца“. Обученията са с продължителност от 300 учебни часа. Бенефициентите ще получават средства в размер на 10 лв. стипендия за всеки присъствен ден. Обучението е практико-теоретично и завършва с полагането на изпити по теория и практика.

Успешно завършилите ще получат удостоверения за придобитата професионална квалификация, а на 10 % от тях, след извършен подбор ще бъде осигурена субсидирана заетост за срок от 3 месеца. „Нови умения – нови възможности“ е стъпка към осигуряване на бързи и качествени преходи от безработица към заетост, чрез предоставяне на обучения за придобиване на умения, компетентности и квалификация, както и възможности за заетост и развитие на услугите в публичния социален сектор.

Източник:  www.medianews.bg

Посещения: 44

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!