BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

НС създаде Комисия за проекта на нова Конституция

НС създаде Комисия за проекта на нова Конституция

Парламентът създаде Временна анкетна комисия за разглеждане на проекта на нова Конституция.

Точката бе включена в днешната програма на депутатите, тъй като вчера преди гласуването на решението, заседанието бе прекратено поради липса на кворум, предаде Novini.bg.

„За“ създаване на комисията гласуваха 116 народни представители, „против“ – 52 и „въздържали се“ – 1, с което проекта на решение бе приет.

Предложението за създаване на комисията е на д-р Даниела Дариткова и ПГ на ГЕРБ. Комисията ще работи в срок от 2 месеца. Целта ѝ е да обсъжда и анализира проекта на Конституция и да предлага конкретни предложения за промени в него.

За председател на Комисията бе избрана Десислава Атанасова от ГЕРБ, а за нейн заместник Искрен Веселинов от „Обединени патриоти“. Членовете на комисията са: Красимир Ципов и Тома Биков от ГЕРБ, Борис Ячев и Христиан Митев от „Обединени патриоти“, Симеон Найденов, Пламен Христов и Ирена Пешева от „Воля“ и Спас Панчев от групата на независимите депутати.

От БСП и ДПС я бойкотираха.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 13

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!