BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областната преброителна комисия във Видин проведе първото си заседание

Областната преброителна комисия във Видин проведе първото си заседание

Днес в Областна администрация Видин се проведе първо заседание на Областната преброителна комисия, назначена със заповед на председателя на Националния статистически институт, съобщиха от управата.

То е инициирано предвид предстоящото през 2021 г. 18-то преброяване на населението и жилищния фонд в Република България, което ще е най-мащабното и изчерпателно статистическо изследване у нас. Председател на комисията е заместник областният управител Лъчезар Попиванов, а секретар е Цветан Цветков – началник на отдел „Статистически изследвания“-Видин, Териториално статистическо бюро Северозапад. В състава й са включени представители на Териториално звено „Гражданска регистрация и административно обслужване“-Видин, Областна дирекция на МВР-Видин, Служба по геодезия, картография и кадастър-Видин, Регионална дирекция „Социално подпомагане“-Видин, Община Видин и Областна администрация Видин.
Заседанието бе открито от заместник областния управител Лъчезар Попиванов, който изрази увереност, че тази отговорна работа ще бъде извършена качествено и в срок. Попиванов уточни, че преброяване на населението и жилищния фонд се провежда във всички европейски страни и дава изчерпателна информация. Резултатите ще се използват до следващото преброяване, което ще се проведе след 10 години.
По време на заседанието бе обсъден и приет Правилникът за организацията на дейността на Областната преброителна комисията. Обсъден бе и организационен план за дейностите по подготовката и провеждането на Преброяване 2021 в област Видин.

Секретарят на Областната преброителна комисия информира, че до 26 юни продължава набирането и подбора на кандидатите за регистратори, които ще участват в предварителния обход, с които ще се актуализират списъците на дворните места, сградите и жилищата. Те ще бъдат обучени от 6 до 10 юли, а в периода от юли до 15 септември ще проведат обхода за регистрация. От 15 септември до 30 октомври ще се набират преброителите и контрольорите, а обученията им ще се проведат в началото на 2021 г.
По време на заседанието стана ясно още, че през 2021 г. преброяването ще се проведе на два етапа – чрез онлайн преброителна карта от 0.00 часа на 22 януари 2021 г. до 24.00 часа на 31 януари 2021 година и чрез посещенията на отделните домакинства от преброители от 8.00 часа на 1 февруари 2021 г. до 20.00 часа на 15 февруари 2021 г.
Предвидени са още три заседания на областната и общински комисии, които следва да бъдат проведени в срокове до 20 ноември, 15 януари и 10 март.

Снимка:Областна управа Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 62

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!