BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният управител и кметът на Видин с призив към гражданите(Утро с Видин Вест)

Областният управител и кметът на Видин с призив към гражданите(Утро с Видин Вест)

В момента всички ние сме изправени пред несрещано до момента изпитание. България е в битка – битка срещу несрещан досега и скрит враг. Всеки от нас е длъжен да проведе сам тази битка. Моят призив към всички жители на територията на Област Видин е да спазваме хигиената, разпоредбите на кризисния щаб – на националния, областния и общинския. Нека да ограничим срещите помежду си, разходките в нашия прекрасен град, както и пазаруването.

За това призова областният управител Момчил Станков на съвместна пресконференция с кмета на Общината д-р Цветан Ценков вчера. Двамата направиха изявление във връзка с обявеното извънредно положение заради разпространението на COVID-19 и стриктното спазване на предприетите мерки. Позовавайки се на изказване на министъра на земеделието и храните, областният управител заяви, че запаси има за 2 години напред, дори да не произведем нищо сега и подчерта още веднъж, че не е нужно да се презапасяваме.
В своето изявление областният управител благодари на всички институции, които работят ежечасно, ежеминутно в тази тежка обстановка – на органите на МВР, на служителите на Регионалната здравна инспекция, които са денонощно на двата пункта – ГКПП Връшка Чука и ГКПП Дунав мост 2.
Само за миналата нощ са конвоирани 12 автобуса и множество тежкотоварни автомобили.
„Решихме да направим с г-н Станков днешната пресконференция, защото много неща, които не са истина, се пишат във фейсбук и интернет пространството. Важното, което хората трябва да знаят, е в две посоки. Първата е превенцията, какво може да направи всеки един от нас според неговите морални задължения – за себе си, за неговото семейство и неговите съграждани. Трябва максимално да ограничи контактите си, особено с хората, които идват от чужбина. Призовавам всеки, който има информация, че наши съграждани се прибират и не спазват правилата, които са общоизвестни и се повтарят всеки ден, да бъде така добър да го съобщи. Вече има и законодателни промени спрямо недобросъвестните граждани в това отношение. Това е начинът да приключим в много кратък срок бедствието, което засяга вече и нашата страна“, заяви от своя страна кметът на Видин д-р Цветан Ценков. „Ние вече участваме от 6-7 месеца, Видинският регион, през общопрактикуващите лекари в едно международно проучване на грипните вируси, така че всеки човек, който има и най-малките симптоми, се изследва и сканира. Надявам се нашата здравна система в най-скоро време да отговори и на необходимостта от всякакви консумативи, маски, стерилни ръкавици и други приспособления, които да ограничат вируса. Мога да кажа още нещо на нашите съграждани – ние от Видин само допреди 2 месеца пратихме за Китай над 500 маски и десетки литра спирт по тяхно желание. Китай се оказа изключително добър пример за света как се правят двете неща – ограничаване на заразата със строги мерки за индивидуален контакт и сканирането на случаите със симптоми. Така че аз призовавам нашите съграждани да запазят своя дух и се надявам да излезем от цялата тази битка по-силни. Пазете родителите си, децата и себе си“, добави д-р Ценков.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 374

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!