BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Видин започва набиране на преброители и контрольори за Преброяване 2021

Община Видин започва набиране на преброители и контрольори за Преброяване 2021

Кампанията ще се проведе през януари и февруари догодина от Националния статистически институт. В срок до 30 октомври кандидатите трябва да подадат заявление по образец в Община Видин, на адрес: гр. Видин, пл. „Бдинци“ №2, Център за услуги и информация на граждани.

Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на Преброяване 2021 https://census2021.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-2021/?preview=true#tab3, както и от сайта на Община Видин – https://vidin.bg/wps/portal/vidin/administration/carriers/work31.
При предстоящото преброяване в община Видин ще бъдат ангажирани над 350 преброители и около 50 контрольори, съобщават от пресцентъра на Общината. Избраните ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация. Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, упражняват занятие в икономическата и финансовата сфера, притежават технически познания, заети си в сферата на социалните дейности и администрацията или са студенти. Кандидатите трябва да притежават и добри комуникативни умения.
Преброителите ще бъдат с работно време от 8.00 часа до 20.00 часа, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ. Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители.
Заплащането ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради, допълват от Общината.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 318

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!