BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Видин ще възстанови художественото осветление на Стамбол капия

Община Видин ще възстанови художественото осветление на Стамбол капия

Това става в отговор на анкета сред гражданите на Видин в социалните мрежи, инициирана от „Дианид“ ЕООД. LED осветителните тела и ел. материалите за тази цел ще са дарение от фирмата, а дейностите ще се извършат съвместно с Община Видин. Работата ще започне тази седмица. Възстановяването ще бъде направено, съобразно особеностите на историческата забележителност и без да се нарушава нейната цялост.
Стамбол капия е културен паметник от национално значение, част от защитната система на Видин, построена в края на XVII – началото на XVIII век и е била главна порта на града. С художественото осветление тя ще се превърне в още по-атрактивен обект, привличащ вниманието на граждани и туристи.
Общината апелира към всички жители да ценят съграденото и да се отнасят с грижа към опазване на културно-историческото наследство, с което нашият старопрестолен град се гордее.

Екип Видин Вест

Посещения: 35

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!