BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Правителството отпуска 14 млн. лв за закупуването на преносими компютри. Няма да се затварят цялостно училищата

Правителството отпуска 14 млн. лв за закупуването на преносими компютри. Няма да се затварят цялостно училищата

Правителството ще отпусне 14 млн. лв от Държавния бюджет за закупуването на 16 000 преносими компютри. 12 хиляди ще са за ученици, 4 хиляди от тях ще са за учители. Това заяви на брифинг, след редовно заседание на МС, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Министърът обясни, че устройства ще се използват за електронно обучение, при карантинираране на ученици или затваряне на училища, заради разпространението на коронавируса.

„Компютрите ще се разпределят равномерно – това няма да позволи да обезпечи всички деца и преподаватели. На световен мащаб има липса на големи количества устройства, именно заради многото поръчки на хиляди компютри“, съобщи Вълчев.

Ангажиментът за 80 000 устройства с еврофинансиране остава, но там процедурата е по-дълга, поясни мобразователния министър.

„Не е имало учители, които да не преподават заради липса на лаптопи, но имаше ученици, които не бяха част от учебния процес“, съобщи министърът.

„Цялостно затваряне на училища няма да има“, уточни министърът.

В момента 162 деца са с коронавирус, 159 преподаватели от училища и детска градина са положителни проби. Средно дневно по 5 ученици са се заразили от началото на учебната година. 3 на 1000 деца са карантинирани.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 49

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!