BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предлагат София да нарече булевард или площад на Стефан Данаилов

Предлагат София да нарече булевард или площад на Стефан Данаилов

Булевард или площад в София да бъде наречен на иконата на българските театър и кино Стефан Данаилов.
Това предложи лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по време на днешната сесия на Столичния общински съвет. „В деня, в който България се прощава с великия Ламбо, сме длъжни да направим така, че ние, а и следващите поколения, да не забравяме тази светла личност“, заяви лидерът на БСП – София, предаде Дарик.
Сесията на СОС започна с минута мълчание в памет на Ламбо, който напусна този свят на 27-ми ноември след тежко боледуване. Поклонението в Народния театър „Иван Вазов“ съвпадна със заседанието на общинските съветници в София.
„Ламбо обичаше да казва, че достойните хора ходят изправени. Той ходеше с високо вдигната глава.
Беше респектираща личност с всеки жест. Беше истинско богатство да общуваш с него“, каза Калоян Прагов, след като отиде на поклонението да отдаде последна почит пред актьора. „Той вярваше безрезервно, че колкото повече обич даваш, толкова повече получаваш. Затова и хората го обожават“, добави Паргов.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 12

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!