BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Президентът на Украйна иска да узакони канабиса за медицински цели

Президентът на Украйна иска да узакони канабиса за медицински цели

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова да се узакони консумацията на канабис с лечебна цел и обяви, че в края на месеца ще се организира консултация с избирателите по този въпрос, съобщи Novini.bg., цитирайки Франс прес.

„На територията на страната ни това е напълно незаконно, но светът се променя и ние трябва да си направим изводите и да внесем промени в обществения си договор“, се казва в публикувано днес изявление на Зеленски.

„По първоначални оценки най-малко 2 милиона украинци имат нужда“ от канабис с лечебна цел, „ако ни е грижа за качеството на живота им“, се казва в изявлението.

Тази седмица Зеленски обяви, че в деня на местните избори 25 октомври на избирателите ще се зададат пет въпроса по обществени теми. Освен узаконяването на канабиса с лечебна цел, те ще касаят намаляването на броя на депутатите, създаването на свободна търговска зона в източната част на страната и въвеждането на наказание доживотен затвор за корупция.
Президентството уточни, че тази консултация няма да има „преки юридически последствия“, но ще позволи на всеки гражданин да даде мнение по важни теми.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 10

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!