BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Президентът Радев ще празнува рождения си ден в Сандански

Президентът Радев ще празнува рождения си ден в Сандански

Румен Радев е петият демократично избран президент на Република България.

Роден е на 18 юни 1963 г. в Димитровград.

Завършва със златен медал Математическата гимназия в Хасково. Дипломира се като първенец на випуска във военновъздушното училище в Долна Митрополия.
През 1992 г. завършва ескадрилен офицерски курс „Максуел“, САЩ, а от 1994 до 1996 г. е слушател в командно-щабния профил на Военната академия „Г. С. Раковски“. Дипломира се като първенец на випуска.
През 2000 г. става доктор на военните науки в областта на усъвършенстването на тактическата подготовка на летателния състав и симулиране на въздушния бой.
През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушния колеж „Максуел“ в САЩ със степен магистър по „Стратегически проучвания“. Името му е изписано в Алеята на славата на Военновъздушния колеж.
Има над 1400 летателни часа в кариерата си като пилот-изтребител. Демо-пилот на МиГ-29. Достига до чин генерал-майор, а в периода 2014 – 2016 г. е командир на Военновъздушните сили на Република България.
През ноември 2016 г. е избран за Президент на Република България с пряк вот и близо 60% от гласовете.
Владее английски, немски и руски език.

Държавният глава днес е в Перник за среща с кмета на града Станислав Владимиров. Той сподели, че е избрал това в деня на рождения си ден, защото обича да е сред хора.
На журналистически въпрос с кой ще празнува рождения си ден, държавният глава отговори, че това ще направи със съпругата си Десислава Радева. Той покани медиите да ги снимат в Сандански и така ще разберат наистина ли са разделени.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 7

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!