BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пристигащите пътници във Видин с автобуси и влакове от София и Плевен ще бъдат проверявани за симптоми на коронавирус

Пристигащите пътници във Видин с автобуси и влакове от София и Плевен ще бъдат проверявани за симптоми на коронавирус

Решението бе взето на заседание на Общинския кризисен щаб вчера, на което бяха обсъдени мерки за борба с COVID-19.

„Ще се опитаме всички влизащи в Общината от София и от Плевен пътници през автогарата и ж.п. гарата да бъдат посрещани от наши здравни работници, които да измерват температурата им, с цел да предпазим населението“ – каза кметът д-р Цветан Ценков, който е председател на щаба.
Секретарят на Община Видин Валери Димитров информира, че препоръката да се пристъпи към такава мярка е направена по време на проведеното малко по-рано заседание на Областния кризисен щаб. Вече са закупени термометри и има готовност за осъществяване на решението, за да не се допуска лица, живеещи в София и Плевен, които се завръщат във Видин, да разпространяват заразата. За целта ще бъдат ангажирани медицинските работници към Общината, на смени, като им бъде предоставен списък на линиите и часовете, в които пристига общественият транспорт. Пътниците ще бъдат тествани и при наличие на симптоми ще се подава информация към Регионалната здравна инспекция за предприемане на съответните мерки.
Друг тревожен въпрос е, че част от лицата, които влизат през граничните контролно-пропускателни пунктове, пристигат от рискови страни като Италия. В тази връзка всички кметове са инструктирани да дават информация в случай, че има такива хора в техните населени места и те не спазват наложената забрана да не напускат домовете си. Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова призова за по-активна комуникация между институциите и обмен на информация относно недобросъвестните граждани, които пренебрегват карантинния период.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 398

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!