BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РУО-Видин с обръщение към учениците, родителите и директорите на учебните заведения

РУО-Видин с обръщение към учениците, родителите и директорите на учебните заведения

Публикуваме обръщение на РУО-Видин във връзка с епидемията коронавирус и предпазни мерки, които всеки трябва да спазва.
Припомняме, че заразените у нас с коронавирус вече става 52, тази сутрин стана ясно, че дете на 9 години е заразено с вируса. Два от случаите са смъртни.

Във връзка с препоръки на Националния оперативен щаб на територията на Република България, свързани с разпространение на COVID-19 в световен план, се обръщаме към всички деца, ученици, родители, учители, директори и други педагогически специалисти:

1. Уважаеми ученици, предвид опазване на здравето Ви, следва да ограничите максимално достъпа си до обществени места, в които има струпване на хора.
Добре е да избягвате физическия контакт при среща с връстници и други хора, от типа близко общуване, ръкостискане, прегръдка. Приканвам Ви да използвате активно средствата за лична хигиена, които са осигурени от семейството Ви, като ръцете се мият или се дезинфекцират периодично и задължително преди храна и след използване на тоалетна. Оставането Ви вкъщи ще ограничи възможността за заразяване и предаване на вируса. Времето у дома може да бъде успешно използвано от Вас за упражняване на преподадени
вече уроци, както и за запознаване с ново учебно съдържание, което Вашите учители ще ви предоставят по различни канали: чрез обучителна платформа, имейл, групи в социални мрежи и др.

2. Уважаеми родители, вярваме, че е Ваша първостепенната грижа и отговорност да подготвите децата си, като им осигурите лични предпазни средства.
Сигурни сме, че като отговорни родители ще следите за здравословното състояние на своето дете и при наймалко съмнение за влошаване на здравето му, ще му осигурите нужната медицинска помощ. Разчитаме на подкрепата Ви в усилията ни да мотивираме децата да се запознават с ново учебно съдържание, предоставено им по различни канали от учителите в тяхното училище. Предвид дългия период на преустановени учебни занятия, се надяваме, че макар и от дистанция, комуникацията с училището и възможността за усвояване на знания, няма
да бъдат прекъснати.

3. Уважаеми директори, педагогически специалисти и непедагогически персонал от образователните институции, информираме Ви, че са осигурени условия за дезинфекция на всички повърхности, като за целта се предприемат действията по дезинфекция и почистване с необходимите препарати, консумативи и материали.
Като хора, упражняващи една от най-благородните професии, вярваме, че любовта към децата и отговорността Ви към бъдещето на нацията, ще Ви стимулира да направите възможното, за да: – стигне до всеки Ваш ученик съдържанието на новите уроци; – да подготвите и предоставите за
ползване от учениците на различни информации, тестове, работни листове и други материали. – да консултирате и отговорите на въпросите от учебния материал, които затрудняват децата.

Информираме ви, че от понеделник, 16.03.2020 г. до 29.03.2020 г. /включително/ учебните занятия във всички детски ясли, детски градини и училища на територията на Република България ще бъдат прекратени.

РУО – Видин

Ето го и официалния документ:
Обръщение-pdf-1 (1)

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 406

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!