BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Служители от общинското звено „Охрана“ съдействат за пътната безопасност в района на видински училища(Снимки)

Служители от общинското звено „Охрана“ съдействат за пътната безопасност в района на видински училища(Снимки)

От началото на учебната година общинските охранители дежурят на три места в град Видин – в района на СУ „П.Р. Славейков“ и ГПЧЕ „Йордан Радичков“, пред ОУ „Отец Паисий“ и на кръстовището при Военното окръжие, откъдето преминават възпитаниците на ППМГ „Екзарх Антим I“, ПГТ „Михалаки Георгиев“ и ПТГ „Васил Левски“.

От 7:30 до 8:00 часа, общинските служители съдействат на органите на реда за осигуряване безопасността на движението, така че децата да могат безпроблемно да стигнат до класните си стаи, информират от община Видин. Часовият диапазон е уточнен с директорите на учебните заведения.

Тази сутрин заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, заедно с ръководителя на звено „Охрана“ Игнат Игнатов, отиде пред СУ „П. Р. Славейков“, за да се увери лично как се осъществява инициативата. „Както се вижда, движението е доста интензивно и наистина има нужда от подкрепа на такива възлови места. Община Видин е загрижена за гарантирането на сигурността на жителите, особено на децата и подрастващите. Работим в добро сътрудничество със заинтересованите институции – МВР и учебните заведения“, заяви тя пред медии.
Дейността е съгласувана с Областната дирекция на МВР – Видин. Тя е в отговор на молба, отправена от ръководството на видинската полиция по време на проведена преди началото на учебната година среща с кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков. „Кметът веднага откликна и подкрепи идеята. Общината винаги с готовност подпомага всяка добра и полезна инициатива, каквато е настоящата“, подчерта Борисова. И допълни, че служителите от звено „Охрана“ са преминали необходимите инструктажи. За да се гарантира и тяхната безопасност, Общината им е осигурила ново светлоотразително облекло, подходящо за есенния сезон – якета и шапки.

Снимки:община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 75

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!