BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С изложба завърши традиционният пленер в Слатина (Снимки)

С изложба на 9 август бе закрит пленерът по дървопластика и живопис в берковското село Слатина. Това е деветото издание на културното събитие, което се организира от местния резбар Найден Кирилов и синовете му Атанас и Кирил. Пленерът е част от културния календар на Община Берковица, информират от пресслужбата й.

В рамките на една седмица скулптори и живописци твориха, вдъхновени от красивата природа на селото. Тази година участваха скулпторите Катерина Бурова и Красимир Кръстев, художниците Емилия Върбанова, Георги Паунов – Паунец, Румен Атанасов, Любомил Драганов – преподавател в Художествената академия, Дебора Георгиев, Инна Георгиева и домакинът Найден Кирилов. Работите им са плод на вдъхновението и огромния им талант. Изложбата съвпадна и с още един празник – рожденият ден на организатора Найден Кирилов, който получи картина, нарисувана от всички участници в пленера. С много чувство и сълзи в очите, той благодари на всички допринесли за успеха на това вълнуващо събитие. В благодарствен адрес към Кмета на Община Берковица Димитранка Каменова, той изразява своята признателност за подкрепата, оказана от Община Берковица.
Сред гостите на празника бе проф. Галилей Симеонов – един много талантлив художник, автор на един от най-добрите портрети на Васил Левски. Наричат го последният жив класик, който тази година навърши 90 години и е съученик на Радичков.
Музикален поздрав за всички присъстващи поднесоха женска певческа група към читалището в село Слатина.






Снимки:община Берковица

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!