BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трафик и ограничения на ГКПП-ве в страната

Трафик и ограничения на ГКПП-ве в страната

На границата с Република Сърбия: На ГКПП Връшка чука сръбските гранични власти не пропускат на влизане в Република Сърбия чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Пропускат се само сръбски граждани, акредитирани в Р Сърбия дипломати и граждани с постоянно пребиваване в Р Сърбия.

От тази сутрин на ГКПП Градина, съпределен на българския пункт Калотина, са въведени същите ограничения.
На двата пункта на влизане в Сърбия се пропускат само товарни автомобили, като транзитно преминаващите ще бъдат съпровождани от полицейски патрул до напускане на страната.
На излизане от Република Сърбия на ГКПП Калотина и ГКПП Връшка чука се пропускат всички видове превозни средства.
От 12.03.2020 г е преустановeно преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово.

На границата с Република Северна Македония: По информация на македонските гранични власти, от 15.03.2020 се спира пропускането на леки автомобили, автобуси и пешеходци на северномакедонските пунктове, съпределни на българските ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево в двете посоки. Ограничението не се отнася за товарни автомобили. От 13.03.2020 г. Република Северна Македония временно не допуска на своя територия чужди граждани, които идват от рисковите в епидемиологично отношение дестинации Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Франция, Германия и Испания.
От 01:00 ч. на 17.03.2020 г. ще бъдат допускани за влизане в Република Северна Македония през ГКПП Деве Баир – Гюешево само граждани на Република Северна Македония. На излизане ще бъдат пропускани всички пътуващи лица, с изключение на северномакедонските граждани. Ограничението няма да важи за водачи на товарни автомобили, независимо от гражданството им и посоката на движение.

На границата с Румъния на ГКПП Видин-Дунав мост и ГКПП Русе-Дунав мост трафикът е интензивен за товарни автомобили и в двете посоки.
По информация на румънските гранични власти от 14.03.2020 г. Румъния спира преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Оряхово, Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни. Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.

На границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили.
Във връзка с епидемиологичната обстановка, на влизане в Турция на ГКПП Капъкуле турските власти са монтирали термокамера за измерване на температурата на влизащите пътници. Това може да доведе до забавяне на преминаването в посока Турция. По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България – Турция.

На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове.

Повече информация за ограничения при пътуване в чужбина може да се получи от Ситуационния център на МВнР: https://mfa.bg/bg/situationcenter
и телефони
+359 2 948 24 04;
+359 2 971 38 56;

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 51

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!