BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Агенция „Митници“ предоставя на БЧК 294 000 защитни маски за лице

Агенция „Митници“ предоставя на БЧК 294 000 защитни маски за лице

Агенция „Митници“ предостави безвъзмездно на Български червен кръст 294 000 защитни маски за лице, отнети в полза на държавата.

Стоките са задържани на 22 март 2020 г. на Митнически пункт Капитан Андреево.
Маските са задържани от митнически служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Шофьорът, полски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока – предимно текстилни изделия. При проверка с рентгенова апаратура и последващ физически контрол митническите служители установили, че в 155 колета има 294 000 медицински маски, които не са били описани в митническите документи.

С нарушителя е сключено споразумение, маските са отнети в полза на държавата и са допуснати за свободно обращение без да се облагат с вносно мито на основание Регламент (ЕО) № 1186/2009.

Защитните маски за лице остават на разпореждане на Българския червен кръст в склад на Агенция „Митници“.

Заповедта на директора на Агенция „Митници“ е издадена на основание § 30, ал. 2 и ал. 1 от Преходни и заключителни разпоредби на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!