BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Адвокат Виктор Костов за предстоящия протест и закона за социалните услуги (Утро с Виин Вест)

Адвокат Виктор Костов за предстоящия протест и закона за социалните услуги (Утро с Виин Вест)

Адвокат Виктор Костов сподели в сутрешния блок на Видин Вест какви са причините за искането за отмяна на закона, а те се оказват не една или две според него, вижте подробностите във видеото:

Според нас, анализа на закона показва, че това е една репресивна машиан. Ние сме говорили и преди, но това което мога да споделя на първо място е че се противопоставят интересите на родители и деца, като детето се поставя, като носител на права, а родителите са третирани едва ли не като някаква заплаха за него, като разбире се кой е този, който поема правата на детето, понеже детето не може само да упражнява правата си, това са социалните служби и новите частни играчи, които влизат на сцената. Другото, което е притеснително е, че има едно срастване в закона за социалните услуги между доставянето на социално подпомагане, което е по конституция – те го превръщат в социална услуга, и в предоставянето на тази услуга няма да участват само агенциите за социално подпомагане, но ще се финансира от бюджета и от частни играчи, това ще бъдат НПО и търговци. – заяви адвокат Виктор Костов и допълни, че по този начин се дава възможност на чуждестранни НПО и търговци да оперират без лиценз на територята на страната за определено време, което може да се окаже продължително.

Посещения: 50

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!