BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

АПИ апелира шофьорите, на които им се налага да пътуват да тръгват само с подходящи гуми

АПИ апелира шофьорите, на които им се налага да пътуват да тръгват само с подходящи гуми

Двеста и двадесет машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/.
Без ограничение е преминаването през високопланинските проходи, с изключение на прохода „Шипка“, по който до 3 април е спряно преминаването заради изграждане на връзката на обхода на Габрово с първокласен път.
Прогнозата на метеоролозите е за валежи от сняг над по-голямата част от страната. В комбинация със силния вятър на много места ще има условия за преспи и навявания.
Оранжев код за опасно време днес е определен в областите Смолян и Благоевград, а жълт в 13 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Кърджали. Прогнозата на метеоролозите е за валежи и натрупване до 15 см сняг, а по планинските райони и над 25 см.
АПИ апелира шофьорите, на които им се налага да пътуват да тръгват само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на почистващата техника и възпрепятства пътуването на останалите шофьори.

Източник: Darik news

Посещения: 24

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!