BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Белгия е заплашена от нова обща карантина

Белгия е заплашена от нова обща карантина

В Белгия може отново да бъде въведена обща карантина заради чувствителното нарастване на броя на новооткритите заразени с Covid-19, потвърди министърът на здравеопазването Франк Венденбрук, предаде БТА.

Местни медии съобщават, че в южната област Валония е подготвена заповед за въвеждане на вечерен час от 1.00 ч. до 6.00 ч. и се очаква становището на МВР.

Полицаите в страната са получили нови насоки, според които трябва да следят основно за носенето на маски на обществените места, където са задължителни, както и за спазването на работното време на ресторантите и кафенетата.

Глобите за несъобразяване с правилата са 250 евро за гражданин и 750 евро за дружество при първо нарушение. Полицаите ще разполагат с преносими устройства, за да събират сумите на място.

При повторно нарушение глобата може да достигне 4000 евро, а съдът може да наложи лишаване от свобода за срок до три месеца. Ако някой заяви на всеослушание, че е болен от Ковид-19, или ако кашля и киха, за да изплаши околните, може да бъде лишен от свобода до три месеца и глобен с 50 до 300 евро.

По последни данни в Белгия на ден се установяват по над 4000 новозаразени, а болниците съобщават, че отново трябва да отлагат дейностите, които не са спешни. Досега в страната са били установени 162 258 болни, а над 10 хиляди починаха.

Европейският център за предотвратяване и овладяване на болестите поставя Белгия на второ място след Чехия в ЕС в последните дни по броя заразени на 100 хиляди души население.

Източник:БНР

Посещения: 20

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!