BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бира с изтекъл срок на годност натрови състезатели

Бира с изтекъл срок на годност натрови състезатели

Участници в триатлона „Лъвско сърце”, който се проведе в почивните дни в Приморско, са получили като награда при финиширането си бира, предаде Нова.

След като пили от нея обаче, част от състезателите получили стомашно неразположение.
Бутилките били облепени със стикери на турнира. След като били свалени се оказало, че срокът на годност, изписан върху долния етикета, е изтекъл преди почти 2 години и половина – през април 2017 г., информира NOVA.

„Стана ми лошо след като изпих бирата. Получих стомашно неразположение, имах болки в корема. В търсене на процентното съдържание алкохол, отлепих горния етикет и от този под него разбрах, че срокът е изтекъл”, каза Инна Маринова – участник в триатлона.

Тя разказва ощ, че се свързала с организаторите на събитието.

Организаторът на триатлона Филип Шавов заяви: „Ние сме бартерен партньор с фирмата. Тяхното спонсорство се състои в това да ни предоставят бира. Горният етикет беше наше изискване, искахме да ги брандираме. Идеята не е била да се прикрива каквото и да е. Не знаехме, че има нещо, което трябва да се прикрива”.

Производителят на бирата отрича да имат вина. „Бирата е предоставена като дарение. Казали сме на хората, че тя е извън срок на годност, но е годна за пиене”, заяви собственикът Георги Христов.

„Имам документ на Агенцията по храните. Срокът е изтекъл, но според агенцията „най-добър до” означава, че са спазени всички инструкции за съхранение. Капачката е здрава, бирата се съхранява в хладилен склад. Тя може единствено да загуби своя вкус и своята консистенция. Аз също пих от тази бира. Тя беше с бистър цвят и без утайка”, каза още той

Посещения: 4

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!