BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борислава Борисова връчи златните медали на първенците в XVII-то Димитровденско математическо състезание(Снимки)

Борислава Борисова връчи златните медали на първенците в XVII-то Димитровденско математическо състезание(Снимки)

Церемонията по награждаването се проведе на сцената на пл. „Бдинци“. Общо 298 са участниците в тазгодишното състезание от общините Видин и Белоградчик, съобщи Камелия Иванова – председател на видинската секция на Съюза на математиците в България. В проявата се включват ученици от трети до дванадесети клас, като най-голям е броят на възпитаниците на ППМГ „Екзарх Антим I“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Заместник-кметът Борислава Борисова приветства присъстващите от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име. Тя се обърна към участниците: „Продължавайте със същия ентусиазъм и любов да откривате света на най-точната наука – математиката и да ни радвате и занапред с Вашите успехи. Това състезание е още едно доказателство, че в нашия град растат умни и талантливи деца, с които се гордеем“. Борисова благодари на организаторите на състезанието – видинската секция на математиците, Регионалното управление на образованието (РУО) и директорите на училища. Тя увери, че Общината ще подкрепя и занапред тази традиционна проява, която е част от програмата за Духовния празник на град Видин.

Приветствия поднесоха също Веселка Асенова, началник на РУО и Георги Иванчев – почетен гражданин на Видин и дългогодишен директор на Природо-математическата гимназия.

Златните медали (10) на класиралите се на първо място бяха връчени от Борислава Борисова, сребърните (10) – от Веселка Асенова, началник на РУО, бронзовите (12) – от Цветомира Илиева, заместник-кмет на Община Видин по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие.
Постигналите най-висок резултат 10 ученици получават и специалната парична награда на кмета на Община Видин. Двама ученици бяха отличени от видинската секция на СМБ за постигнат максимален резултат от 40 точки – Николай Николаев от ППМГ „Екзарх Антим I“ и Александър Лозанов от СУ „Цар Симеон Велики“. Раздадени бяха и 77 грамоти за отлично представяне.

Снимки:община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 64

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!