BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

България единствена е наложила ограничение във вноса на отпадъците за горене

България единствена е наложила ограничение във вноса на отпадъците за горене

България е единствената държава в Европейския съюз (ЕС), която е наложила ограничение във вноса на отпадъците за изгаряне, да не е повече от половината, което може инсталацията да изгаря.

„За 2018 година разрешението за внос на отпадъци е за около 85 000 тона. В ТЕЦ-овете са изгорени под 3%“. Това заяви в предаването „Здравей, България“ на NOVA министърът на околната среда и водите Нено Димов.

По думите му страната ни е въвела ограничение за вноса на отпадъци за горене от 50%. Екологичният министър допълни, че е изпратил станция за измерване на чистотата на въздуха в Перник в момента, в който местната топлоцентрала спря да работи.

Нено Димов допълни, че това стимулира производството на български горива от отпадъци и изгарянето на български. „На практика транспорта на боклук се регламентира по два начина. Има отпадъци, които са в един зелен списък, които се движат свободно из Европа. Те се събират на база регламент и е част от свободното движение. Има и други нотифицирани, които държавата, които ги приема, трябва да даде съгласие.

Източник:Дарик

Посещения: 4

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!