BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

България получава от ЕС 10 млрд. евро по кохезионната политика до 2027 г.

България получава от ЕС 10 млрд. евро по кохезионната политика до 2027 г.

България ще получи над 10 млрд. евро по кохезионната политика през следващите 7 години, като значителната част от тях ще бъде насочена в подкрепа на иновациите, конкурентоспособността, зеления и дигиталния преход, съобщават от Европейската комисия.

Днес тя публикува стратегически препоръки към 14 новосформирани изследователски и иновационни центрове, съфинансирани по нея. Тяхната цел е да подобрят управлението и да помогнат на центровете да постигнат финансова устойчивост, пише БНР.

Препоръките са формулирани от екип от международно признати експерти в рамките на година и половина в координация със Съвместния изследователски център, както и чрез обмяна на експерти от Испания, Литва и Чехия.

Те ще подкрепят българските власти и учени за засилването на сътрудничеството между изследователските институции и бизнеса в области като зеления и дигиталния преход, както и модерната медицина.

Инициативата започна през 2019 година и ще бъде разширена към други страни от ЕС. В момента Общността инвестира 160 млн. евро в такива центрове в рамките на програмата за интелигентен растеж на българското образование и наука 2014-2020 година.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 14

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!