BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

България ще бъде включена в световна кампания на WWF и Lime за намаляване на замърсяването на въздуха в градовете

България ще бъде включена в световна кампания на WWF и Lime за намаляване на замърсяването на въздуха в градовете

Световният фонд за дивата природа /WWF/ и компанията за споделената микромобилност Lime обединяват сили, за да превърнат редица градове в по-удобни и приятни места за живот, съобщават от българския офис на неправителствената организация.

Инициативата „Ride Green“ включва образователни дейности, целящи да насърчат използването на по-екологично чисти видове транспорт. Към момента потребители от над 30 държави по света разчитат на електрическите велосипеди и скутери на Lime.

Партньорството се сключва в рамките на Програмата на WWF за развитие на градовете. Целта на кампанията е да се предотвратят повече от 100 милиона пътувания с традиционни превозни средства годишно до 2025 г., като се популяризират нови форми на екологично чист транспорт. Сред задачите е да се обединят усилията на WWF и над 20 милиона потребители на Lime за ограничаване на замърсяването на въздуха на местно ниво от една страна, а от друга – да се създадат по-безопасни за движение улици.

Тази инициатива ще използва Lime Action platform и ще извършва в 14 държави, сред които и България. Към днешна дата потребителите на Lime са спестили над 50 милиона пътувания с автомобили – еквивалентно на предотвратяване на задръстване, увиващо се шест и половина пъти около Земята, посочват от WWF.

До 2025 г. компанията очаква да се избягват над 100 милиона пътувания с кола годишно, спестявайки се над 50 000 тона въглеродни емисии.

Източник:Novini.bg

Посещения: 16

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!