BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВАП проверява до колко са били ефективни мерките на държавата срещу коронавируса

ВАП проверява до колко са били ефективни мерките на държавата срещу коронавируса

ВАП сезира компетентните органи да преценят ефективността на предприетите мерки по отношение на разпространението на COVID-19 в страната и дали има необходимост от нови.

В изпълнение на конституционния прерогатив на прокуратурата по опазване на законността и защита на обществения интерес и на основание чл.145, ал.1, т.6 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министър-председателя, министъра на здравеопазването и председателя на Националния оперативен щаб за преценка на ефективността на предприетите временни противоепидемични мерки със Заповед РД-01-337/13.06.2020г., Заповед РД-01-331/12.06.2020г. на министъра на здравеопазването и евентуалната необходимост от предприемане на други мерки, с цел реално ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция, предвид актуалната ситуация в конкретни населени места.
ВАП сезира компетентните органи заради данни от националната информационна система относно COVID-19 за последните две седмици, от които е видно драстично нарастване на броя на положителните проби при проведените изследвания за наличие на коронавирус.

Компетентните органи следва да преценят организацията и контрола във връзка с изпълнението на заповедите за вече въведени противоепидемични мерки и да предоставят незабавно на ВАП информация във връзка с горепосоченото.

Източник:Novini.bg

Посещения: 32

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!