BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Видинска фирма разширява производството си и ще разкрие около 50 работни места в дългосрочен план (Снимки)

Видинска фирма разширява производството си и ще разкрие около 50 работни места в дългосрочен план (Снимки)

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков бе гост на официална церемония „първа копка“ на строежа на нова производствена база на „Команд“ ЕООД, съобщиха от пресцентъра на общината.

На събитието присъстваха също Негово Високопреосвещенство митрополит Даниил, председателят на Общинския съвет Генади Велков и заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев.

Собственикът на фирмата Пламен Христов приветства гостите и каза, че изграждането на новата фабрика е голяма стъпка напред и изрази убеждението си, че това ще допринесе като цяло и за положителната визия на Община Видин. Инвестицията, която се прави, е за над 2 200 000 лв.

Д-р Ценков благодари на Пламен Христов и на цялото му семейство. „Мога да кажа, че само тази седмица Община Видин разкри 90 работни места по социални програми, а днес видинска фирма става собственик на още една фабрика, която ще открие няколко десетки работни места през следващата година. Тук е мястото да заявя, че в първа основна цел на Общината се превръща разкриването на работни места. Нашите съграждани видяха, че за година и четири месеца Видин може да бъде преобразен, да бъде по-чист, по-зелен и се надявам през следващите години да се превърне в една изключителна туристическа дестинация. Градът ни е известен и като един от индустриалните центрове на България и на Северозапада. Гордост за нашия град е, че една такава фабрика в областта на машиностроенето вече изнася продукция за половината свят. И едва ли има видинчанин, който да не знае и да не ползва техните услуги с пелетните камини и горелки. Това, което винаги съм казвал и ще го повторя е, че първите инвеститори в нашия град, в нашия район са местните хора. Затова те винаги ще получават изключителна подкрепа от Общината. Нека г-н Христов да каже, че за всички спънки, които е имал, докато стартира този проект, се опитахме максимално бързо да му помогнем…с нулева корупция. Защото нашите съграждани много обичат да се вглеждат в дейностите, които правим, но аз доказвам всеки ден, че в Общината наистина се въвежда ред, без никаква корупция. Ще стимулираме всеки, който иска да инвестира. В момента и в Северната промишлена зона се заражда нещо, но за това ще стане дума по-късно“ – сподели кметът.

Митрополит Даниил отслужи тържествен водосвет за успешна работа на строителния обект и благослови начинанието. След това беше направена първата копка, а гостите разгледаха производствената база.

Видинският кмет получи подарък от фирмата – гравиран герб на Общината, изработен от неръждаема стомана с лазерна технология.

Дейността на „Команд“ ЕООД е свързана с машини за металообработка – роботни линии; котли за парно и водно отопление; пелетни камини; промишлени горелки на биомаса и др. Значителна част от продукцията е за износ, в момента се работи по поръчки за Куба, Руската федерация, Великобритания, Южна Корея. В предприятието работят 18 души, като след разширяването на производствената база ще бъдат разкрити първоначално още 20 работни места. След като новата сграда бъде готова, ще се озелени и облагороди цялото пространство както около нея, така и около старата. Това е само първият етап, като плановете са впоследствие бъдещата нова сграда да се разшири още.

Снимки:община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 650

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!